Coffee Talk met Geert Vynck

Alweer een nieuwe Coffee Talk, deze keer met Geert Vynck. Een man die horeca ademt, de stiel werd hem dan ook met de paplepel ingegeven. Vroeger was hij bekend in Oostende als de charmante kelner, tegenwoordig staat hij dagelijks achter het fornuis van zijn eigen horecazaak. Hoe wij elkaar kennen? Geert is mijn schoonvader, eentje die je iedereen zou toewensen!

Maar hoe gaat het nu met hem? Na ondertussen al meer dan 7 weken sluiting stel ik hem 7 vragen.

1° Wie ben je?
“Ik ben Geert Vynck (58) chef-kok en zaakvoerder van Bistro De Lisse in Oostende. Het restaurant dat ik samen run met mijn echtgenote Betty Vanhoutte, de gastvrouw die onze gasten alles geeft wat ze nodig hebben.”

2° Hoe zou je jullie zaak omschrijven?
“De Lisse omschrijven we graag als een restaurant met een klassieke Franse keuken, maar met een hedendaagse touch. In mijn keuken is versheid heel erg belangrijk, ik werk dan ook steeds met dagverse producten. We hebben ook het geluk dat we aan de kust gelegen zijn, want daardoor leveren ze onze vis zelfs tweemaal per dag. Naast versheid is de smaak heel erg belangrijk, ik ben dan ook wel gekend in de streek voor mijn sauzen. Dat is echt wel mijnen dada…(lach).”

3° Wat was het eerste dat in jouw hoofd omging als je te horen kreeg dat we zouden moeten sluiten?
“We volgden de nieuwsberichten al enkele dagen en daardoor hadden we er ons wel aan verwacht, maar wanneer het echt definitief uitgesproken werd was het toch echt wel verschieten. Ik ben opgegroeid in de horeca, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.”

4° Ben je op zoek gegaan naar alternatieven om deze periode te overbruggen?
“Neen, we gingen er eigenlijk eerst van uit dat we maximaal een maandje gesloten zouden zijn. Om die reden hadden we dan ook besloten om niet te starten met afhaalgerechten. Om zoiets op poten te zetten heb je ook ander materiaal nodig en moet daaraan een volledige organisatie voorafgaan. Starten met afhaalgerechten zag ik dan ook op dat moment niet zitten.

We zitten ondertussen ook al jaren in het vak en zijn een goed draaiende zaak met een mooi aantal aan vaste klanten. We mogen van geluk spreken dat deze crisis zich nu voordoet en niet toen we net gestart waren met De Lisse. Nu zitten we in een volledige andere positie en kunnen we deze periode overbruggen, gelukkig maar.”

5° Hoe zien jouw dagen eruit op dit moment?
“Toen we verplicht werden om te sluiten zaten we volop in onze drukke periode en dit werd plots heel erg bruusk afgebroken. Van de ene op de andere dag werden we uit ons dagelijks ritme gehaald en dit vroeg toch wel even tijd om ons aan te passen.

Ondertussen hebben we de volledige grote kuis gedaan in de zaak en bij ons thuis. We hebben van onze tijd nuttig gebruikgemaakt om enkele kleine opfriswerken uit te voeren.

Sporten is ook een dagelijkse activiteit, normaal zijn we dagelijks heel veel in beweging en nu plots stilzitten zou niet goed zijn voor de kilootjes… (lach). Gelukkig van het mooie weer, want daardoor staan er al heel wat kilometers op onze fietsen geregistreerd en werden heel wat stappen geteld op onze stappenteller.

Enkele malen per week gaan we ook langs in De Lisse om te controleren of alles nog steeds in orde is en om even de sfeer op te snuiven uiteraard.”

6° Hoe kijk jij naar de toekomst?
“Het begin zal heel erg raar doen, we zullen niet de normale capaciteit kunnen plaatsen, maar op lange termijn zie ik het echt wel positief. In België werken we heel erg hard, maar daarnaast genieten we ook echt wel van uit eten gaan, een pint gaan pakken met vrienden, op vakantie te kunnen gaan… We zijn echte Bourgondiërs en dit zal zeker niet anders zijn na deze lockdown. Het zal even tandenbijten worden en misschien wel tot het vaccin ter beschikking is, maar nadien zal alles wel normaliseren.

Onze vaste klanten staan alleszins al te poppelen om terug te komen en dat geeft een fantastisch gevoel!”

7° Heb je nog een boodschap voor de horecaliefhebbers onder ons?
“De horeca staat klaar om jullie met heel veel enthousiasme opnieuw te kunnen ontvangen, dus hopelijk tot heel binnenkort!”





Bedankt Geert voor fijne babbel! Laat ons hopen dat we snel opnieuw onze passie elke dag kunnen uitvoeren!

Verlang je net als mij om opnieuw te gast te kunnen zijn bij Geert en Betty of ken je hen helemaal niet en wil je daar snel verandering in brengen? Neem dan snel een kijkje op hun website of fb-pagina!

Bistro De Lisse
Stenedorpstraat 27
8400 Stene (Oostende)
https://www.bistrodelisse.be/

Reageer

Your email address will not be published.

De koffie staat bijna klaar...