Coffee Talk met Carine Hoedt

De volgende gast bij Coffee Talk, Carine Hoedt. Een gastvrouw met bakken charisma en zoveel passie voor haar job! We leerden elkaar afgelopen jaar kennen op de horecabeurs. Ondertussen deden Carine en haar echtgenoot al beroep op mijn diensten als freelancer en mocht ik met veel plezier al enkele malen hun zaalteam versterken.

Maar hoe gaat het nu met haar? Na ondertussen al 7 weken sluiting stel ik haar 7 vragen.

1° Wie ben je?
“Ik ben Carine Hoedt (51) gastvrouw en sommelier bij Restaurant Merlijn in Beselare. Het restaurant waar ik samen aan het roer sta met mijn echtgenoot Wendy Vanhecke, chef aan het fornuis.”

2°Hoe zou je Merlijn omschrijven?
“Restaurant Merlijn, omschrijven we graag als warm gastronomisch sans chichi.
We streven er elke dag naar om telkens opnieuw smaakvolle gerechten te matchen met smaakvolle wijnen.
De gerechten worden zoveel als mogelijk samengesteld door streekproducten. Waarom zouden we het ver zoeken als er dichtbij huis zoveel lekkers in de aanbieding is? Ik voel mij er ook gewoon goed bij!
Naast de gerechten willen we ook altijd lekkere wijntjes aanbieden aan onze gasten. Deze wijnen worden met zorg en kennis uitgekozen door mezelf en Kris, onze assistent Sommelier.”

3° Wat was het eerste dat in jouw hoofd omging als je te horen kreeg dat we zouden moeten sluiten?
“Op het moment dat de maatregelen werden aangekondigd en ons verteld werd dat we ons restaurant voor onbekende tijd zouden moeten sluiten, waren wij op vakantie in Spanje. Daar zagen we alles echt heel snel evolueren, het kwam voor ons dus niet echt als een verrassing dat ze dergelijke strenge maatregelen aankondigden. Net omdat we op vakantie waren hebben we er ook sneller afstand kunnen van nemen. Onze grootste zorg ging op dat moment uit naar de gezondheid van onze familie en vrienden en hoe we thuis konden geraken.”

4° Ben je op zoek gegaan naar alternatieven om deze periode te overbruggen?
“Neen, we moesten onze deuren niet van de ene op de andere dag sluiten. We zaten dus ook niet met het probleem van een bomvolle frigo, wat vele collega’s wel hebben meegemaakt.
Wendy en ik hebben dan ook beslist om niet te starten met afhaalgerechten. We hadden er beiden niet meteen behoefte aan en zijn, in alle eerlijkheid, misschien net iets te oud geworden om dit te doen… (lach).

We zien het op dit moment als een herbronning voor onszelf, maar we missen onze klanten wel enorm!”

5° Hoe zien jouw dagen eruit op dit moment?
“Genieten van het moment, dag per dag! Normaalgezien draaien we 60 tot 65 uren per week en plots ben je tot niets meer verplicht. Ondanks alle miserie dat het met zich meebrengt, doet dit verdomme toch wel deugd.

Elke dag om 11u hebben Kris en ik een wine moment. ZALIG! We werken samen aan een nieuwe wijnkaart en dagelijks nemen we samen twee tot drie wijntjes door. Op deze manier blijven we bezig met onze passie.

Door de lockdown zijn ook gezinsmomenten opnieuw veel meer aanwezig.”

6° Hoe kijk jij naar de toekomst?
“Verre van slecht denk ik uiteindelijk. Ik durf hopen dat het positieve waarover iedereen nadenkt op dit moment kan blijven voortvloeien in de maatschappij.“

7° Heb je nog een boodschap voor de horecaliefhebbers onder ons?
“We zullen moeten aanvaarden wat het wordt. Laat ons hopen dat we verder op een bepaalde manier ons ding mogen doen. Misschien zal het met iets minder worden, maar daarom niet minder goed.”





Bedankt Carine voor de geweldige babbel. Het was fijn om je nog eens gesproken te hebben. Hopelijk tot heel binnenkort!

Nu al zin om te gast te zijn bij Carine en Wendy? Nog even geduld, maar het geduld is zeker de moeite waard.
Neem ondertussen een kijkje op hun website.

Merlijn
Oude Wervikstraat 70
8980 Beselare (Zonnebeke)
www.restomerlijn.be

Reageer

Your email address will not be published.

De koffie staat bijna klaar...